Fractieleden

Nieuwe energie in de raad!
Volt is sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 actief in de gemeenteraad van Zwolle. Hier zetten we in op Europa, jongeren/starters en democratische vernieuwingen. Dit doen we door jongeren te betrekken bij de keuzes die we maken, de beste ideeën uit Europa naar Zwolle te halen en ons hard te maken voor burgerberaden.

Een keertje langskomen? Stuur een mailtje naar zwolle@voltnederland.org of een appje naar +31 6 290 669 06

Groepsfoto

Portefeuilleverdeling fractie Volt Zwolle

^
WiePortefeuilles
Cankut ErcanRegio Zwolle & EU
Welzijnseconomie & innovatief ondernemerschap, incl. bewonersinitiatieven & (woon)coöperaties
Democratie & Inwonerbetrokkenheid
Energietransitie
Onderwijs & studenten (met JB)
Sport, gezondheid & preventie (met JM)
Integratie & inclusie
Lid werkgroep Inwonerbetrokkenheid
Lid werkgroep Raadsrapporteurs Regionale Samenwerking
Janet MandenNatuur & landbouw
Biodiversiteit & klimaatadaptatie
Sport, gezondheid & preventie (samen met CE)
Alieke Ramos Marta PijlKunst & cultuur (samen met CE)
Jan BorgertOnderwijs & studenten (samen met CE)
Cankut

Cankut Ercan

Fractievoorzitter

Mijn naam is Cankut Ercan, 35 jaar en ik ben afgestudeerd in Internationaal & Europees recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Als trotse Zwolse ondernemer met een internationale juridische praktijk herken ik mij volledig in het gedachtegoed van Volt: internationaal denken, (grensoverschrijdend) verbinden en uiteindelijk (lokaal) doen. Als fractievoorzitter van Volt Zwolle wil ik mij inzetten om praktische oplossingen voor lokale uitdagingen te vinden.

Janet

Janet Manden

Burgerraadslid

Ik ben Janet Manden (53) en woonachtig in de wijk Stadshagen. Positief en pragmatisch; luisteren, verbinden en resultaat bereiken; samenwerken om oplossingen te bedenken: dat is hoe ik werk en wat ik ook zal doen voor een duurzaam en sociaal Zwolle. Een gezonde balans tussen wonen, mobiliteit en groen vinden, zodat Zwolle kan groeien én een fijne stad blijft!

Jan

Jan Borgert

Fractielid

Mijn naam is Jan Borgert, 40 jaar, getrouwd en vader van twee. Ik ben Zwollenaar sinds 2004 en woon nu, na Holtenbroek en Dieze, zo’n zes jaar in Zwolle Zuid. Ik ben docent mediaredactie bij Landstede in Zwolle en werkte daarvoor 10 jaar bij dagblad de Stentor bij de internetredactie. Ik wil graag Volt vertegenwoordigen in Zwolle en ons beleid vertalen naar een praktische invulling.

Alieke

Alieke Ramos Marta-Pijl

Fractielid

Mijn naam is Alieke Ramos Marta-Pijl, ik ben een Zwollenaar met een Europees hart van 55 jaar, werkzaam als senior strategisch beleidsadviseur. Ik geloof in een gezonde Zwolse toekomst met Volt als frisse en optimistische wind binnen het politieke veld. Naast mijn baan, zet ik me al decennia vol enthousiasme in voor een mooiere samenleving en meer verbinding. Voor mij staat Volt voor transparantie, gelijke rechten, eerlijke kansen en ruimte voor kunst en cultuur.

harwin

Harwin van Wesel

Fractieondersteuner

Mijn naam is Harwin van Wesel (20) en ik ben de enige uit het team die niet uit Zwolle komt. Ik ben een trotse Noordeling en Europeaan die zich graag inzet voor een betere wereld. Ik ga graag opzoek naar integrale oplossingen die nu effectief zijn, maar ook in de toekomst nog werken. Volt is een verrijking voor de politiek, door ons radicaal positief geluid en constructieve houding. Niet alleen in Zwolle, maar in heel Europa!